Şnur cauciuc NBR vs. Snur din cauciuc EPDM: Care este diferența?
Cauciucul sintetic vine în aproape o duzină de tipuri majore cu proprietăți diferite pentru diferite aplicații. Doi compuși comuni din cauciuc sintetic sunt cunoscuți ca EPDM și cauciuc nitrilic. Diferențele majore dintre aceste două produse din cauciuc sunt rezistența lor la combustibili și lubrifianți pe bază de petrol și rezistența lor la intemperii.
Principala diferență dintre snurul caucic NBR și şnurul de cauciuc EPDM este că snurul cauciuc rotund NBR este un compus polimeric non-aromatic, în timp ce şnururile din cauciuc de EPDM este un polimer aromatic.
NBR și EPDM sunt două tipuri de materiale din cauciuc. Cauciucul este un material care se poate întinde atunci când se aplică o forță externă și se poate scufunda înapoi la forma inițială după îndepărtarea forței aplicate. Cauciucul natural, care este derivat din seva lăptoasă a arborelui de cauciuc, este cel mai comun mod de a realiza materiale asemănătoare cauciucului; cu toate acestea, există și căi sintetice.
Ce este snur cauciuc rotund NBR?
Termenul NBR înseamnă cauciuc nitril butadienic. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de cauciuc nitrilic, Buna-N și cauciuc acrilonitril butadienic. Este o formă sintetică de cauciuc fabricată din monomeri acrilonitril și butadienă. Cele mai comune denumiri comerciale pentru acest cauciuc sunt Perbunan, Nipol, Krynac și Europrene. Materialul NBR este rezistent neobișnuit la ulei, combustibil și majoritatea substanțelor chimice. Prin urmare, este utilizat în industria auto și aerospațială pentru a produce furtunuri, etanșări, garnituri și rezervoare de combustibil pentru combustibil și ulei.
Caucicuc NBR proprietati, utilizari
In industria nucleară pentru fabricarea mănușilor de protecție. Acest material are o stabilitate foarte mare în intervalul de temperatură de la minus 40 grade Celsius la 108 grade Celsius. Acest lucru îl face un material ideal pentru aplicații aerospațiale. În plus, NBR este important pentru producția de articole turnate, încălțăminte, adezivi, etanșanți, bureți, spume și covorase. Elasticitatea excepțională a NBR îl face, de asemenea, important pentru producția de articole de laborator de unică folosință, scopuri de curățare și mănuși de examinare. Comparativ cu cauciucul natural (NR), NBR este mai rezistent la uleiuri și acizi. NBR are, de asemenea, o rezistență mai mare și nu provoacă reacții alergice (cauciucul natural poate provoca reacții alergice pe piele)
Care este diferența dintre NBR și EPDM?
NBR și EPDM sunt două tipuri de materiale din cauciuc. NBR înseamnă cauciuc nitril butadienic, în timp ce EPDM reprezintă cauciuc monomer etilen propilen dienic. Principala diferență între NBR și EPDM este că NBR este un compus polimeric non-aromatic, în timp ce EPDM este un polimer aromatic. De asemenea, NBR este fabricat din monomeri acrilonitril și butadienă, în timp ce EPDM este fabricat din etilenă, propilenă și un comonomer dienic.
Cauciucul nitrilic, cunoscut și sub numele de Buna-N, Perbunan, Nipol, Krynac și Europrene
Snur cauciuc NBE este fabricat prin combinarea polimerilor butadienă și acrilonitril. Oferă o rezistență excelentă la benzină, motorină, ulei de motor și alte produse pe bază de petrol. Din acest motiv, este utilizat pe scară largă pentru șaibe și inele O care etanșează sistemele de combustibil ale automobilelor, bărcilor, avioanelor și motoarelor staționare. Poate fi formulat pentru a rezista la temperaturi cuprinse între -55 C și 135 C. Principalul dezavantaj al cauciucului nitrilic este că poate fi afectat de lumina soarelui, de intemperiile generale sau de ozonul provenit din echipamentele electrice, cu excepția cazului în care a fost special fabricat în aceste scopuri.
Piese ștampilate din EPDM și NBR
Dr. Dietrich Mueller GmbH produce piese ștanțate, benzi și semifabricate din ambele materiale. Procesele utilizate sunt tăierea cu jet de apă, perforarea și tăierea cu role.