Elemente elastice cuplaje din cauciuc poliuretan

Elemente elastice cuplaje din cauciuc poliuretan

Elemente elastice cuplaje din cauciuc poliuretan sunt executate din cauciuc NBR, NR, poliuretan sau polietilena datorită proprietăţilor acestuia: elasticitate mare, capacitate de amortizare mărită. Printre avantajele cauciucului se numara: costuri reduse, asigura izolarea electrica a arborilor conectaţi. Dezavantajele elementelor elastice din cauciuc sunt la durabilitatea redusă,  limitarea valorilor momentelor de torsiune transmise la valori mici si medii.

Conditii de depozitare elemente elastice tip CER, TIP CEB sau TIP CEP

Produsele se depoziteaza in spatii ferite de lumina directa a soarelui, in spatii inchise sau acoperite ce impiedica expunerea directa la soare. Fiind produse tehnice nu au caracter perisabil si nu se cere in mod expres depozitarea in spatii reci. Temperatura la depozitare nu va depasi 25 °C. In aceste conditii timpul de pastrare nu va depasi 6 luni de la data fabricatiei. In cazul pastrarii pe perioade mai lungi se impune examinarea si verificarea acestora inainte de utilizare. Acest lucru este necesar in vederea inglobarii in amestec a eventualelor componente exudate in timpul depozitarii.

Clasificare, tipuri de elemente elastice pentru cuplajele

Elementul elastic se impart in mai multe categorii, elemente elastice pentru cuplajele elastice cu bolturi sunt de patru tipuri: 

  • Tip A cu striatii pe exterior si drepte pe interior iar capat au muchiile plate.
  • TIP B elemente elastice cu striatii pe exterior si drepte pe interior iar capat au muchiile rotunjite.
  • Tip C elemente elastice tip bucsa adica fara striatii pe interior si pe exterior.
  • Tip D care au forma de butoi.

Mai sunt si elemente elastice tip rozeta pentru cuplajele cu gheare sau garnituri tip Periflex pentru cuplajele Stromag.